Cada setmana des de la primavera del 2014 disposem d’un espai a Ràdio Rubí, la secció VIDAUTONOMA. En cada sessió parlem sobre temes relacionats amb l’autoconsum i la vida al camp tot donant idees, trucs i consells a la vegada que animant a iniciar els vostres petits projectes a casa.

Pots escoltar aquestes sessions els dimecres de 10:45h a 11:00h a Ràdio Rubí (99.7 FM) o sentir els podcasts que trobes en aquesta pàgina. A mesura que anem fent programes els anirem penjant en aquí mateix!

Rebost

El Rebost juga un paper vital en la gestió i conservació de les hortalisses i productes frescs o en conserva que produim o adquirim. És per això que cal tenir unes idees bàsiques clares a l’hora de escollir el lloc o dissenyar-lo.

Maig – Final de Sembra

A Maig ens dediquem a la sembra i a plantar per darrer cop. Si bé és cert que encara podrem seguir plantant, aquest és l’últim mes de les sembres generals. Parlem de les tasques que ens pertoquen per a poder fer-nos les previsions.

Fitoteràpia

La Fitoterapia és una medicina natural basada en les plantes i els seus principis actius. Una alternativa per alguns, un complement per a altres. Sigui com sigui fem una petita disertació sobre aquesta. Les seves propietats estan demostrades i el seu potencial és immens.

Gestió de Residus

Gran part de la societat coneix o ha sentit a parlar de les tres “erres”: Reciclar, Reutilitzar i Reparar. Parlem de la gestió de Residus, replantegem aquests conceptes. De la brossa que generem només en podem reciclar? Parlem també de reutilitzar plàstic, cartró, vidre, etc. en la nostra vida d’autoconsum.

Destil·lar: Alcohols

Destil·lar és un procés per a separar dos líquids i així poder utilitzar el que ens interessa. En aquesta sessió parlem sobre begudes alcoholiques i com funciona la destil·lació. Vols aprendre a destil·lar?

Destil·lar: Plantes

Destil·lar és un procés per a separar dos líquids i així poder utilitzar el que ens interessa. En aquesta sessió parlem sobre olis essencials i com funciona la destil·lació. Vols aprendre a destil·lar?

Març – La Plantada

Març és, per excel·lència, el mes de la sembrada i la plantada. La majoria dels cultius són aptes a partir d’aquest mes amb l’arribada de la calor i les hores de llum.

Path of Freedom

Un projecte familiar que esdevingué referent internacional en autogestió, autoconsum i sobirania alimentaria. Una petita descoberta a aquest projecte de vida. Una casa on tot s’ho produeixen, un lloc que qüestiona els principis de l’agricultura convencional i posa a prova l’espai del que disposen.

Plantes Suport

Suport o Ajuda, parlem de plantes que cultivem a l’hort però no per menjar. La canya per a les tomaqueres, la menta de gat per a les plagues, etc.

Cria de Gallines

Tens gallines i alguna s’ha posat a covar els ous? No tens gallines ni galliner i vols començar amb pollets? Tens gallines i les vols fer criar? No tens res, ni en vols tenir, però tens curiositat i vols aprendre? Parlem sobre la reproducció, incubació i cria de gallines.