Càpsules de Plantes

Medicina Natural Casolana

Medicina Natural

Les plantes medicinals són el pilar de la Fitoterapia, que es basa en l’ús dels Principis Actius que poseeixen les plantes per a tractar malalties i dolències en l’ésser humà. La seva aplicació gaudeix de moltes opcions i tècniques: infusions, olis essencials, càpsules, cataplasmes, inhalacions, etc.
Les diferències amb la industria química són moltes, entre les quals destaquen l’àmbit d’actuació ampli d’una manera holística i compensada, la acceptació del cos a aquestes substàncies sense efectes secundaris i el respecte amb el medi ambient i la sostenibilitat.
+info en les nostres sessions de ràdio.

Bé, el nostre posicionament queda prou clar, però insistim:
A VIDAUTONOMA apostem per aquest tipus de medicina respectuosa, més sana y natural que a més a més permet incloure la medicina en la nostra vida d’autoconsum. Podem produir-nos i gestionar-nos els recursos naturals nosaltres mateixos, de manera autonoma i autosuficient.

Càpsula de carxofa trinxada.

Òbviament, no descartem completament la medicina convencional, de la industria química, doncs quan les coses es compliquen més, és ella qui ens pot salvar la vida. Només plantegem una alternativa a la medicina “quotidiana” encarada molt més des de la cultura preventiva, la intervenció a petita escala i la complementació en els moments més foscos.

El Cas de la Carxofa

Les nostres carxoferes.

Centrant-nos en el cas que ens pertoca i anant al gra (que de fet, aquest cop voliem parlar d’encapsular com a mètode medicinal), expliquem les raons que ens han dut a posar en càpsules la pobre carxofa.
Nota important: Tot i que parlem de la “Carxofa” ens estem referint a la planta en sí, a la carxofera, de fet, en Fitoterapia s’utilitza la fulla.

La Carxofa té moltes propietats medicinals però el seu principi actiu estrella i el seu potencial van focalitzar al fetge. És hepatoprotectora (protectora del fetge), colerètica (estimula la producció de bilis) i hipocolesterolemiant (redueix els nivells de colesterol, entant que millora les funcions del fetge i aquest és peça clau en la eliminiació del colesterol) entre altres propietats.

Carxoferes destriades en: Flor, Fulla i restes.

Quin és el gran problema? És un problema subjectiu, doncs va a gustos de les persones però és molt amarga. L’amargor incapacita la infusió com a mètode d’ingesta o el consum en fresc com si fós una amanida. Com ho podem fer per prendre-la sense notar-ne el gust? Nosaltres hem apostat per fer càpsules naturals! Hem aconseguit una eina manual que fa la tasca d’una manera molt i molt senzilla. Del procés en parlem a continuació!

Anem a fer Càpsules!

Collir

Les fulles collides es destrien.

Les plantes tenen els principis actius distribuits a diferents parts de la planta. Algunes estan a les fulles, altres a les flors, algunes a les arrels o en altres a tota la planta. En aquest cas collirem les fulles. Ni les més tendres ni les més velles que ja estan fetes mal bé. Fulls adultes, madures i sanes.
El moment òptim per collir-les és al matí, quan la saba encara es concentra a la part aèria, i no collir-les després d’unes pluges, així la concentració és major.

Secar

Els trossos nets i triats els posem a la secadora.

Destriarem les fulles de la tija i part més rígida, la tallarem a trossos i la posarem al deshidratador. En cas de no tenir-ne podem fer-ho al forn de casa.
És important treballar a baixes temperatures (<50ºC) ja que a major temperatura es volatilitzen els components medicinals.

Un cop ben seques, a triturar!

Triturar
Un cop ben seques les fulles, quan ja estan cruixent i ben deshidratades, és hora de posar en una picadora o trituradora i trinxar-la quan més fi millor. L’objectiu és fer-ne pols ben fina.

Encapsular

Per aquest punt, l’últim i clau d’aquesta experiència, cal una eina manual que encapsuli aquesta pols en petites càpsules per al consum humà. Són les típiques càpsules utilitzades en medicina convencional per ingerir medicaments en pols.

Amb aquesta eina, el procés es simplifica molt.

Si bé no sabrem la dosi exacte de carxofa ni principis actius, podem estar tranquils perquè no patirem cap sobredosis.

Podem utilitzar, a responsabilitat de cadascú, aquestes càpsules per a complementar amb medicació que sigui nociva pel fetge, en cas que ens hagin detectat una malaltia hepàtica o senzillament per depurar l’organisme i un dels seus filtres més importants. Per exemple, amb una càpsula al dia durant un bon temps.

Us atreviu? Nosaltres hem quedat molt satisfets i orgullosos!

I en 5 minuts ja tenim 24 càpsules més de carxofa!
Publicat el dia 17 de mayo de 2016

2 respuestas a “Càpsules de Plantes”

 1. Bona nit,
  m’agradaria saber com aconseguieixo i d’on l’eina per a fer les càpsules. M’interessa molt el tema! :o)
  Moltissimes gràcies,
  laura

  • Hola Laura!
   Nosaltres tenim aspiracions a muntar una tenda online tan aviat com puguem, però ara per ara la pots trobar per internet, hi ha diversos distribuidors.

   El preu aproximat són 30-40€ i el nom: “The Capsule Machine”.

   Molta sort!
   Esperem rebre noticies de la teva experiència 😀

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *