Pebrot (Capsicum annuum)

El pebrot és una hortalissa originària dels Andes, a Amèrica. Cultivada des de fa més de 9.000 anys al centre i sud d’Amèrica. Forma part de la cultura gastronòmica Hispanoamericana, sobretot pel que fa a les varietats picants. Actualment al continent europeu el seu consum s'ha reduït pràcticament a les varietats dolces.

Ceba (Allium cepa)

La ceba és una de les hortalisses més antigues del món. Se'n sap d'ella des del 3.200 a.C. amb origen a l'Àsia central. Molt valorada i utilitzada a la nostra cuina, tot i que és cultivada a gran part del món.

Bleda (Beta vulgaris)

La bleda, de la família de les Quenopodiàcies, és una hortalissa d'origen mediterrani, utilitzada almenys des del segle V a.C. pels grecs. En temps de l'edat mitjana i més antics ha sigut una peça clau de l'alimentació, donada la seva rusticitat, ja que viu bé en un gran rang de temperatures.

Maduixes (Fragaria vesca)

La maduixera és una planta de mata baixa que pertany a la família de les Rosàcies. Molt apreciada pel seu dolç fruit carnós, present especialment en postres i melmelades. La trobem de forma salvatge a mitjana i alta muntanya, però la cultivada produeix uns fruits més grans. Les seves fulles, molt característiques, estan formades per 3 folíols dentats.

Tomàquet (Solanum lycopersicum)

La tomaquera és una planta de la família de les Solanàcies, com el pebrot o el carbassó. Prové del continent americà i es cultiva tot el món. És interessant per el seu fruït, una baia carnosa que es menja crua o cuita.
És un cultiu bastant exigent pel que fa a nutrients o dedicació, però la recompensa és elevada, la elevada producció.

Gírgola (Pleurotus ostreatus)

La Gírgola és un bolet, és a dir, la part reproductiva d'un fong. Molt freqüent en arbres de fusta tova com el pollancre o el salze. De color gris o gris blavós i d'un diàmetre d'entre 5 i 20 cm.

Alls (Allium sativum)

L'all és una planta de la família de les liliàcies, com la ceba i el porro. Originària del sudest d'Àsia i del sud d'Europa, sent un aliment molt emprat en la dieta mediterrània. Considerada l'hortalissa amb més propietats medicinals. Reconeguda també pel seu alt valor gastronòmic.

Faves (Vicia faba)

La favera és una planta de la família de les Lleguminoses, com el pèsol o el cigró. Prové de l’Orient Mitjà. És interessant per el seu fruït, una baina plena de llavors carnoses, és menja la baina sencera si és tendra o les llavors desgranades.
És un cultiu robust, fàcil de conrear i que dóna alts rendiments. És molt nutritiva i rica en proteïnes.