Sobre nosaltres

Vivim en un món urbanitzat, ple de gris i amb poc temps per dedicar a la natura i al que ens aporta com a persones. Estem convençuts que a tots ens agradaria una ciutat i un entorn més verd, més natural, però anem amb tanta pressa que no ens en podem preocupar.

No ens en podem preocupar? Nosaltres no ho veiem així.

VIDAUTONOMA és un projecte que neix amb l’objectiu d’apropar la natura i el coneixement del medi ambient a casa teva i a la ciutat.

Volem que comparteixis la natura i els seus beneficis amb nosaltres, i ho volem fer apropant-la a la teva vida, facilitant-te recursos, coneixements i suport per que, a poc a poc, descobreixis o recordis el nostre origen i reconectis amb ell.

L’equip

L’equip el formem en Mao (enginyer agrònom), en Gerard (biòleg i programador) i en Xavi (informàtic), tots tres amb formacions i rols diferents però construint un equip compensat i complet que ens permet fer d’una passió un projecte amb cara i ulls.
També col·laboren colze a colze amb nosaltres en Guillem, en Sergi i la Laia. Gràcies també a vosaltres!
Tots tenim un clar punt en comú: la mateixa il·lusió d’aportar el nostre granet de sorra per millorar la vida a la ciutat i al nostre entorn.

Què tenim per tu?

Cròniques verdes: Vols agafar idees o veure un cas pràctic d’autoconsum? En Mao té una finca a Rubí on practica l’autoconsum com a passió. Al blog, ens descriu en forma de relat breu les seves experiències, aventures i reptes quotidians.

Fitxes de Cultiu: Per complementar les cròniques verdes amb informació més seriosa i formal, t’oferim unes fitxes on pots trobar la informació bàsica i necessària per cada cultiu. D’aquesta manera podràs adquirir coneixements, tenir una pauta i, alhora, saber com posar-los en pràctica a casa teva.

A la Ràdio: Des de la primavera de 2014, en Marc participa amb un espai setmanal a la ràdio on parla sobre el món de l’autoconsum i la vida al camp. Nosaltres n’anirem penjant els podcasts per a que puguis escoltar-lo sempre que vulguis.

Des d'on treballem

La caseta de Rubí

Propietat de la família, en Marc gestiona una petita finca d’uns 1200m2 perduda per la muntanya a prop de Rubí. Per a poder entendre millor les Cròniques Verdes, fem un breu llistat de l’espai i de les instal·lacions disponibles:

Espais

Volem aclarir que, tot i que les Cròniques Verdes les relata en Marc, sovint fa referència a un treball col·lectiu referint-se als seus pares i avis, al seu germà, a la seva parella o fins i tot a alguns amics que s’han atrevit a “anar a ajudar”.
Aprofitem aquesta línia per agrair-los-hi enormement ajudar-nos a fer-ho possible. Gràcies!

Ara som un blog, un banc d’informació dels cultius i un entreteniment lúdic i formatiu; Però amb el temps volem anar creixent, donant-ho tot de nosaltres i oferir-vos coses encara més interessants i útils. Ajuda’ns amb el teu granet de sorra: fes-ne difusió als teus amics i companys, que la gent ens conegui i, si li interessa, que es quedi amb nosaltres i ens vegi créixer!